Strona 4 z 5

: wt 01 maja, 2012
autor: cookie
:690:

: sob 09 lut, 2013
autor: Darek...
mieszam kiełbasę z dziczyzny :668: 10 kg ścierwa - trzymajcie kciuki :690:

: sob 09 lut, 2013
autor: Tanto
No to już wiadomo co się stało z dzikiem któremu nagadał Fifek - z rozpaczy poszedł popełnić samobójstwo i wylądował u Darka w garnku :690:

: sob 09 lut, 2013
autor: Darek...
uff... nareszcie upakowane w jelita :676: do rana obeschnie i do wędzarni :690:
PS
Ciekawe kiedy łunia zabroni takiej zabawy :660:

: sob 09 lut, 2013
autor: Grzeegorz_Berk
Darku, muszę wejść z Tobą w jakąś współpracę :690: :690:

: sob 09 lut, 2013
autor: Darek...
Grzeegorz_Berk pisze:Darku, muszę wejść z Tobą w jakąś współpracę :690: :690:


też zadymiasz :665: :688:

: ndz 10 lut, 2013
autor: Grzeegorz_Berk
Tak, ale tylko z wieprzka. Nie mam dostępu do dziczyzny :662:

: ndz 10 lut, 2013
autor: Darek...
to trzeba się zgrać :668:

: ndz 10 lut, 2013
autor: Grzeegorz_Berk
Mam nadzieję że następnym razem dasz znać i jakoś się umówimy. Co do kiełbasy, poza białą, nie mam doświadczenia jak ją robić, może mnie nauczysz :665: . Poza tym wędzę w wędzarniach u "kogoś" zazwyczaj się prosząc o udostępnienie a Wiesz jak z tym jest, różnie :660:

: ndz 10 lut, 2013
autor: Darek...
To trzeba będzie jakąś letnią imprę z zadymą uskutecznić :690:

nareszcie koniec pracy , jeszcze tylko szyneczki dojdą i KONIEC :676:

: czw 21 lut, 2013
autor: Lusi&Adam
na ciepło czy na zimno?

: pt 22 lut, 2013
autor: Darek...
niestety na ciepło - już na to czasu brak :668:

: sob 23 lut, 2013
autor: Willi
jeżeli jest plan na letnią "zadymę" to jestem chętny na przyuczenie, mam zamiar w tym roku zbudować małą wędzarnie ale kompletny brak doświadczenia

: sob 23 lut, 2013
autor: Darek...
Hm… to był pomysł założyciela tematu . Może bym to pociągnął … Mam parę pomysłów , są portale gdzie organizuje się takie spotkania – niestety czysto komercyjne . Problem w całej sprawie ,że wspólnie (imprezowo) to można samo wędzenie przygotować . Sprawy rozbioru mięsiwa , peklowania , mielenia, mieszania, przygotowania jelit , nadziewania , suszenia itd. . itp. są pracochłonne i długotrwałe ( np. przygotowanie szynki z dzika u mnie trwa min. 3 tygodnie). Więc trudno znaleźć jakąś formułę do zaproponowania … Czekam na propozycję i podpowiedzi , a może wypracujemy jakiś sposób, aby miło spędzić czas wymieniając się doświadczeniami .

: ndz 24 lut, 2013
autor: Lusi&Adam
fakt - temat wielgachny i ma kilka forów tylko poświęconych tej problematyce - tam nawet swego czasu wyczytałem co spie...łem przy kilku wędzeniach kiełbas

: sob 07 gru, 2013
autor: Darek...
To się pochwalę ,że pomimo zajebist..o wiatru, od świtu zadymiam dziczyznę ...

: sob 07 gru, 2013
autor: siva explozja
Darek..., jestem :690:

: sob 07 gru, 2013
autor: Darek...
siva explozja pisze:Darek..., jestem :690:

pamiętam :668: już stygnie :688:

: pn 09 gru, 2013
autor: Andrzey
Eeee... to ja melduję, że już wróciłem :690:

: wt 10 gru, 2013
autor: Tanto
Andrzey pisze:Eeee... to ja melduję, że już wróciłem :690:

o, to dobrze wiedzieć ;-)