na rdzę
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Za długo pracowałem 'w reklamie' żeby ufać temu co jest napisane żeby sprzedać towar
Najskuteczniejsze rozwiązanie - zedrzeć do białego, zapaćkać epoksydem, doprawić poliuretanem - tak twierdzi sporo praktyków. ...ale jeszcze więcej paćka minią i doprawia olejną.
Zapewne dla jednych i drugich cudowna przemiana rdzy w żelazo podchodzi pod sztuczki alchemików
Najskuteczniejsze rozwiązanie - zedrzeć do białego, zapaćkać epoksydem, doprawić poliuretanem - tak twierdzi sporo praktyków. ...ale jeszcze więcej paćka minią i doprawia olejną.
Zapewne dla jednych i drugich cudowna przemiana rdzy w żelazo podchodzi pod sztuczki alchemików
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
to tyle w teorii... a powiedz mi jaka teoria mówi o miejscu w którym przechodzi całą główna wiązka kabli dookoła są jakieś inne pudełka z kolejnymi kablami a żeby zobaczyć tą dziurę to trzeba stanąć na głowie w miejscu gdzie pasażer trzyma nogi hihihihi
Nie dojdę tam niczym co wyczyści rdzę, o spawaniu w tym miejscu też zapomnij a chcę to zalepić silikonem a wcześniej jakoś związać rdzę lub chemicznie ją wytrawić beż używania narzędzi.
Nie dojdę tam niczym co wyczyści rdzę, o spawaniu w tym miejscu też zapomnij a chcę to zalepić silikonem a wcześniej jakoś związać rdzę lub chemicznie ją wytrawić beż używania narzędzi.
....
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
'dremelek' da radę
Próbował bym Fosolem lub Cortaninem, ale może być kłopot ze zmyciem tego po zaaplikowaniu (tak zaleca instrukcja) i nadal pozostaje kwestia zdarcia rdzy jeśli jest jej grubo...
Miniszlifierkę mogę ci pożyczyć, ale jeśli będziesz miał wiązkę kabli w dziurze to będzie to ryzykowna zabawa.
Próbował bym Fosolem lub Cortaninem, ale może być kłopot ze zmyciem tego po zaaplikowaniu (tak zaleca instrukcja) i nadal pozostaje kwestia zdarcia rdzy jeśli jest jej grubo...
Miniszlifierkę mogę ci pożyczyć, ale jeśli będziesz miał wiązkę kabli w dziurze to będzie to ryzykowna zabawa.
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Przeglądałeś dział 'farby i lakiery' na ogólnopolskim? Z tego co pamiętam były tam dyskusje czym robić a czym nie. Fosol to roztwór kwasu fosforowego i koniecznie trzeba go zmyć po stosowaniu.
Co do XXI w. to może się okazać że nowe super hiper środki, wypadną w porównaniu tak jak porządna siekiera z dobrym jesionowym toporzyskiem do fiskarsa - efekt końcowy jest taki sam.
Co do XXI w. to może się okazać że nowe super hiper środki, wypadną w porównaniu tak jak porządna siekiera z dobrym jesionowym toporzyskiem do fiskarsa - efekt końcowy jest taki sam.
Czym zapackac ogniska korozji w suzie? piaskowanie odpada (dzieńgi), a chciałbym to zrobic przed zima, szlifierka i tz 'baranek' wystarczy? czy te preparaty wymienione powyzej? mam pare małych ubytkow gdzies tam na zewnatrz i chciałym podloge od wewnatrz zabezpieczyc bo robi sie rudawa delikatnie gdzie nie gdzie
Nissan Patrol GQ
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”