Dla przykładu jak ostatnio jechaliśmy kolumną na Drawski
to po rozciągnięciu nie słyszałem tych z tyłu lub tych z przodu....
to po rozciągnięciu nie słyszałem tych z tyłu lub tych z przodu....
Butchesky pisze:Odpuść to z Allegro. Antena CB musi mieć minimum 1.6m długości, żeby długość nie była częścią fali, tylko mnożnikiem. Fajne anteny to 1,8-2,0m.
Na dodatek powinny być zamontowane wysoko, żeby nic nie zasłanialo cewki.
ja spokojnie słyszę minimum 30km z płoni wiem co się dzieje na Hożej bez żadnych domysłów, dodam że radio Galaxy dx919, link do tej anteny https://allegro.pl/oferta/sirio-nev-del ... 6835012743 nie jestem sprzedawcą itd.. przykładowa aukcja.miastek pisze:30km w mobilu?
Jasne.
520xl plus sirio 5000 może da 5km i to będzie dobry wynik w aucie z benzynowym silnikiem który sieje wszystkim co ma pod maską.
Jeśli mało słyszysz to rozkręć squelcz, jak nie możesz bo szumi to coś sieje zakłóceniami, alternator, hińskie ledy, kiepskie xenony, cewka zapłonowa, itp...
zestaw to Mikrofon K-PO NM 452 radio Galaxy 919 12wat antena Helikalna Sirio Now Delta M95 

Butchesky pisze:Sypnij 100W, będzie jeszcze dalej
A jakbyś palnął 1kW, to łączność z Marsem![]()
oczywiście niema co się napinać jak plandeka na żuku bo to miało być doradzenie koledze a nie przepychanie t34 z miejsca na miejsce i pokazanie kto silniejszy
pozdrawiam kolegę i oczywiście luźna guma 
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 32 gości