Jestem nowy(a) i tu się witam!!
Re: Jestem nowy(a) i tu się witam!!
Siemka Beton,
ach te fortele starego wojownika... "auto rodzinne".
Żeby tylko małżonka potem nie sprzedała tego auta za tyle ile _powiedziałeś_, że kupiłeś.
ach te fortele starego wojownika... "auto rodzinne".
Żeby tylko małżonka potem nie sprzedała tego auta za tyle ile _powiedziałeś_, że kupiłeś.
Biały kieł LJ70
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Cześć
Zadaj sobie najpierw zajebiście ważne pytanie.
Do czego Ci to auto ?
Czy chcesz wzorem Terenwizji popróbować cięższego terenu, czy chcesz sobie najpierw popróbować i pojeździć na "lajcie" I popatrzeć na świat z polnej drózki ?
Wbrew pozorom to dość ważne pytanie.
Zadaj sobie najpierw zajebiście ważne pytanie.
Do czego Ci to auto ?
Czy chcesz wzorem Terenwizji popróbować cięższego terenu, czy chcesz sobie najpierw popróbować i pojeździć na "lajcie" I popatrzeć na świat z polnej drózki ?
Wbrew pozorom to dość ważne pytanie.
prezes, po prostu prezes
-
- 4X4 Szczecin
Cześć beton.
Witam,
Dziękuję wszystkim witającym za gorące przyjęcie i pierwsze dobre rady
Pytanie Prezesa istotnie wydaje się być zajebiście ważne i trafione w sedno Odpowiedzią na ten moment chyba będzie spojrzenie na świat z perspektywy polnej dróżki - pamiętajmy, że to ma być auto rodzinne Pewnie z czasem przyjdzie ochota na spróbowanie cięższego terenu. Aczkolwiek czy kiedykolwiek dam się przekonać do tego, że terenówka jest właściwym pojazdem do przeczołgiwania przez rzeki, jeziora i inne bagna tego nie wiem - wydaje mi się, że do tego bardziej nadawać się może na przykład kajak
Korzystając z okazji życzę wszystkim Człopakom i Dzieczynom z forum Wesołych Świąt i dużo frajdy z jazdy w Nowym Roku
Dziękuję wszystkim witającym za gorące przyjęcie i pierwsze dobre rady
Pytanie Prezesa istotnie wydaje się być zajebiście ważne i trafione w sedno Odpowiedzią na ten moment chyba będzie spojrzenie na świat z perspektywy polnej dróżki - pamiętajmy, że to ma być auto rodzinne Pewnie z czasem przyjdzie ochota na spróbowanie cięższego terenu. Aczkolwiek czy kiedykolwiek dam się przekonać do tego, że terenówka jest właściwym pojazdem do przeczołgiwania przez rzeki, jeziora i inne bagna tego nie wiem - wydaje mi się, że do tego bardziej nadawać się może na przykład kajak
Korzystając z okazji życzę wszystkim Człopakom i Dzieczynom z forum Wesołych Świąt i dużo frajdy z jazdy w Nowym Roku
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
No , to taka Vitarka w ogarniętym stanie wydaje sie być dobrym wyborem.
A czy manual czy automat ?
To zależy od Twoich preferencji, choć rzadko się słyszy aby ktoś naprawiał manualną skrzynie biegów ( co się też może zdarzyć), natomiast automaty chyba częściej trafiają na serwis. Tu zasięgnij porady u mechaników.
Ja wolę w terenie manual.
A czy manual czy automat ?
To zależy od Twoich preferencji, choć rzadko się słyszy aby ktoś naprawiał manualną skrzynie biegów ( co się też może zdarzyć), natomiast automaty chyba częściej trafiają na serwis. Tu zasięgnij porady u mechaników.
Ja wolę w terenie manual.
prezes, po prostu prezes
A propo skrzyni to fakt, zapomniałem na chwilę o zasadzie której zwykle staram się trzymać - keep it simple. Im mniej coś skomplikowane tym mniej się może popsuć. Dziękuję za przypomnienie
No to Vitara zakupiona, więc śpieszę się pochwalić, chociaż nie wiem czy mi się uda ze zdjęciem
[img]file:///C:/Users/mwied/Desktop/VITARA/XXVII/Vitara%20ma.jfif[/img]
Na razie jeszcze taka zupełnie cywilna, chociaż opony już zmieniłem na jakieś używki AT. No i żona kazała obiecać, że ją podniosę żeby lepiej wyglądała i żeby mogła z góry na innych patrzeć, no to co zrobić - trzeba będzie podnieść
Teraz przydałby mi się namiar na jakiegoś dobrego mechanika co by mi ją obejrzał i powiedział co mam najpilniej do zrobienia - mogę prosić o jakieś namiary?
Pozdrawiam,
Beton
[img]file:///C:/Users/mwied/Desktop/VITARA/XXVII/Vitara%20ma.jfif[/img]
Na razie jeszcze taka zupełnie cywilna, chociaż opony już zmieniłem na jakieś używki AT. No i żona kazała obiecać, że ją podniosę żeby lepiej wyglądała i żeby mogła z góry na innych patrzeć, no to co zrobić - trzeba będzie podnieść
Teraz przydałby mi się namiar na jakiegoś dobrego mechanika co by mi ją obejrzał i powiedział co mam najpilniej do zrobienia - mogę prosić o jakieś namiary?
Pozdrawiam,
Beton
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Możesz zadzwonić po 07.02.22
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
No gratulacje Beton.
Jaki silnik?
Z foto prawie dobrze zrobiłeś, tylko wrzuć foty np tu https://imgbb.com/ i wtedy wklej linki.
Taka żona to skarb.
Podjedź do Miastka powie Ci co i jak.
Jaki silnik?
Z foto prawie dobrze zrobiłeś, tylko wrzuć foty np tu https://imgbb.com/ i wtedy wklej linki.
Taka żona to skarb.
Podjedź do Miastka powie Ci co i jak.
Biały kieł LJ70
Okolice Złocieńca witają. Zapewne z niejednym znamy się z trasy. Jakiś czas temu z KTM-a przesiadłem się na PATROLA. Zabawę bardziej traktuję wyprawowo niż przeprawowo. Aktualnie wymieniam serducho mojego "krokodyla"
Cześć Zachar czuj się jak w fotelu
ex.patrol k160 3.3 td, y61 long ex zd30
-
- 4X4 Szczecin
-
- 4X4 Szczecin
Witam wszystkich
Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad autem 4X4 kupiłem Frontere B 2.2 16V
Czy w okolicy Szczecina można gdzieś legalnie polatać po lesie
Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad autem 4X4 kupiłem Frontere B 2.2 16V
Czy w okolicy Szczecina można gdzieś legalnie polatać po lesie
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Cześć.
Legalnie po lesie nie polatasz.
Poza drogami udostępnionymi do ruchu kołowego.
Natomiast legalnie możesz poruszać drogami polnymi które z reguły są drogami gminnymi (o ile nie są prywatne)
Legalnie po lesie nie polatasz.
Poza drogami udostępnionymi do ruchu kołowego.
Natomiast legalnie możesz poruszać drogami polnymi które z reguły są drogami gminnymi (o ile nie są prywatne)
prezes, po prostu prezes
-
- 4X4 Szczecin
Cześć Piotrze .
Ok po lesie nie polatam:(
Jest tyle za.....tych terenówek gdześ jeżdzicie i się bawicie.
To z moją skromną fronterom musze jechać do drawska na poligon? Zapewne znajdzie sie pare ścieżek kture dam radę przejechac:)
Proszę o jakieś wskazówki gdze moge pojezdzić ?
Jest tyle za.....tych terenówek gdześ jeżdzicie i się bawicie.
To z moją skromną fronterom musze jechać do drawska na poligon? Zapewne znajdzie sie pare ścieżek kture dam radę przejechac:)
Proszę o jakieś wskazówki gdze moge pojezdzić ?