rozkodowanie radia

Masz warsztat nie tylko 4x4 godny polecenia...
Benes
ADMINISTRATOR
Posty: 4993
Rejestracja: sob 10 lut, 2007
Lokalizacja: 4x4 Szczecin

rozkodowanie radia

Postautor: Benes » wt 05 kwie, 2011

Ostatnio troszkę sobie pospawałem i odłączyłem akumulator i radio nie działa... :(
Zna ktoś solidną firmę która rozkoduje radio... wysłałem już do dwóch firm dane radia i cisza...
Życie może być pełne przygód lub zupełnie nudne…
http://www.moto-panamericana.pl/
Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę :-)

Awatar użytkownika
hans
Starszy podawacz kinetyka
Posty: 149
Rejestracja: sob 21 kwie, 2007
Lokalizacja: 4x4 zachodniopomorskie

Postautor: hans » wt 05 kwie, 2011

Na Wojska Polskiego między 65 a 66 jest gość zajmuje się CB i radiami. Godny polecenia.
Jeżeli nie jesteś w stanie naprawić czegoś za pomocą młotka, to pewnie
masz do czynienia z usterką elektryczną.

nissan7
Weteran bezdrozy
Posty: 1590
Rejestracja: ndz 11 lut, 2007

Postautor: nissan7 » wt 05 kwie, 2011

mam podobny problem tyle ze ja wykorzystałem juz wszytskie mozliwosci wpisania kodu i sie zablokowalo na maxiora. jest szansa jeszcze je odzyskac czy lipa dupa ?

Awatar użytkownika
hans
Starszy podawacz kinetyka
Posty: 149
Rejestracja: sob 21 kwie, 2007
Lokalizacja: 4x4 zachodniopomorskie

Postautor: hans » wt 05 kwie, 2011

mi właśnie tam koleś rozkodował podobno "nierozkodowywalny" fabryczny CD z Vectry. Kosztowało mnie to chyba 100zł ale dostałem zrobione radyjko, kod na karteczce i teraz działa:)
Jeżeli nie jesteś w stanie naprawić czegoś za pomocą młotka, to pewnie

masz do czynienia z usterką elektryczną.

Benes
ADMINISTRATOR
Posty: 4993
Rejestracja: sob 10 lut, 2007
Lokalizacja: 4x4 Szczecin

Postautor: Benes » wt 05 kwie, 2011

nissan7 pisze:mam podobny problem tyle ze ja wykorzystałem juz wszytskie mozliwosci wpisania kodu i sie zablokowalo na maxiora. jest szansa jeszcze je odzyskac czy lipa dupa ?


podobno jak się spróbuję po 30 minutach po odłączeniu od zasilania to powinno się dawać wpisać nowe kody

dzięki za info
Życie może być pełne przygód lub zupełnie nudne…

http://www.moto-panamericana.pl/

Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę :-)

Awatar użytkownika
hans
Starszy podawacz kinetyka
Posty: 149
Rejestracja: sob 21 kwie, 2007
Lokalizacja: 4x4 zachodniopomorskie

Postautor: hans » wt 05 kwie, 2011

zależy jakie radio. Np Vectra ma coś takiego, że pierwsze 3 próby można od razu wpisać, potem trzeba czekać coraz dłuższe odstępy czasu a po 10 błędnej próbie radio blokuje się na stałe.
Jeżeli nie jesteś w stanie naprawić czegoś za pomocą młotka, to pewnie

masz do czynienia z usterką elektryczną.

Benes
ADMINISTRATOR
Posty: 4993
Rejestracja: sob 10 lut, 2007
Lokalizacja: 4x4 Szczecin

Postautor: Benes » wt 05 kwie, 2011

Skorzystałem z różnych firm internetowych i podając wszystkie nr radia a przede wszystkim nr seryjny radio zostało rozkodowane. Wynagrodzenie otrzymał pierwszy który przesłał kod. Kod otrzymałem w mailu z prośbą o wsparcie działalność forum i studentów elektroników co też wykonałem. Koszt = 30 zł
jak by ktoś szukał to http://forum.kody-radio.pl/index.php
i mail do osoby lynx222@o2.pl
POLECAM
Życie może być pełne przygód lub zupełnie nudne…

http://www.moto-panamericana.pl/

Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę :-)

Marcin
4X4 Szczecin
Posty: 238
Rejestracja: pn 10 mar, 2008
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: Marcin » wt 05 kwie, 2011

kiedyś coś takiego robili przy Noakowskiego bliżej Mickiewicza (we piwnicy)

Benes
ADMINISTRATOR
Posty: 4993
Rejestracja: sob 10 lut, 2007
Lokalizacja: 4x4 Szczecin

Postautor: Benes » wt 05 kwie, 2011

jak to napisali na forum
ZA DARMO POMAGAMY ROZKODOWAC ZAKODOWANE RADIO

Ale wiadomo jak jest serwer te trzeba utrzymać a jak ktoś sobie "pifko" wypije przy generowaniu nowego kodu to na zdrowie
Życie może być pełne przygód lub zupełnie nudne…

http://www.moto-panamericana.pl/

Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę :-)

Awatar użytkownika
qsma
Weteran bezdrozy
Posty: 3018
Rejestracja: sob 10 lut, 2007
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: qsma » wt 05 kwie, 2011

szkoda ze już masz zrobione, bo słyszałem taki mit ze trzeba na 24 h do zamrażalnika wsadzić. takie mytbasters by można zrobic
patrol GRRRRRRR 4,2 +35 BFG MT

http://www.martechszczecin.pl

Darek...
ADMINISTRATOR
Posty: 3868
Rejestracja: ndz 11 lut, 2007
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: Darek... » wt 05 kwie, 2011

do d..y to wszystko :evil: wymyślono kody aby odstraszyć złodziei a tu wychodzi na to ,że tylko właściciel ma z tym problem ...
Honker 2324

Benes
ADMINISTRATOR
Posty: 4993
Rejestracja: sob 10 lut, 2007
Lokalizacja: 4x4 Szczecin

Postautor: Benes » śr 06 kwie, 2011

na każdej stronie jest napisane że rozkodowują radia tylko z legalnego źródła ;)
Życie może być pełne przygód lub zupełnie nudne…

http://www.moto-panamericana.pl/

Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę :-)

Awatar użytkownika
przem68
4X4 Szczecin
Posty: 643
Rejestracja: pn 19 lut, 2007
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: przem68 » śr 06 kwie, 2011

a ja mam generatory kodów i u mnie pifko kosztuje tylko 3.20 :wink:
Jutro będzie dzisiaj. Tyle, że dopiero jutro. ;-)

Benes
ADMINISTRATOR
Posty: 4993
Rejestracja: sob 10 lut, 2007
Lokalizacja: 4x4 Szczecin

Postautor: Benes » śr 06 kwie, 2011

przem68 pisze:a ja mam generatory kodów i u mnie pifko kosztuje tylko 3.20 :wink:


a spróbuj wygenerować kod do mojego radia
nr seryjny RG710FS1001993
typ radia 22 DC710/61B PHILIPS
Ja z netu pościągałem różne generatory ale nie było tego modelu... :?
Życie może być pełne przygód lub zupełnie nudne…

http://www.moto-panamericana.pl/

Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę :-)

Awatar użytkownika
przem68
4X4 Szczecin
Posty: 643
Rejestracja: pn 19 lut, 2007
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: przem68 » czw 07 kwie, 2011

możesz spróbować 2101

i podaj czy wyszło
Jutro będzie dzisiaj. Tyle, że dopiero jutro. ;-)

nissan7
Weteran bezdrozy
Posty: 1590
Rejestracja: ndz 11 lut, 2007

Postautor: nissan7 » pt 08 kwie, 2011

przem68 pisze:możesz spróbować 2101

i podaj czy wyszło

a odblokujesz zablokowane :)

Awatar użytkownika
przem68
4X4 Szczecin
Posty: 643
Rejestracja: pn 19 lut, 2007
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: przem68 » pt 08 kwie, 2011

spróbować można :wink:
Jutro będzie dzisiaj. Tyle, że dopiero jutro. ;-)

Benes
ADMINISTRATOR
Posty: 4993
Rejestracja: sob 10 lut, 2007
Lokalizacja: 4x4 Szczecin

Postautor: Benes » pt 08 kwie, 2011

przem68 pisze:możesz spróbować 2101

i podaj czy wyszło


muszę rozłączyć akumulator i wtedy sprawdzę tylko wtedy strasznie wyje alarm :lol: i nie potrafię go wyłączyć ale sprawdzę bo jestem ciekaw
Życie może być pełne przygód lub zupełnie nudne…

http://www.moto-panamericana.pl/

Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę :-)

Awatar użytkownika
darek.z
4X4 Szczecin
Posty: 1362
Rejestracja: wt 13 lut, 2007
Lokalizacja: okolice Szczecin

Postautor: darek.z » pt 08 kwie, 2011

Syrenę od alarmu wyłączasz (w syrenie)takim małym kluczykiem jak bo masz :D i w tedy nie wyje.

Wojtek N.
nawigator
Posty: 516
Rejestracja: pt 28 sie, 2009
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: Wojtek N. » pt 08 kwie, 2011

Nie wiem jakie masz hifi w samochodzie ale większość poczebuje próndu aby się nawrócić i mówi napisami łejt czy byte warten czy cóś koło tego?
Prawdziwa sztuka kultury się nie boi.
XJ 93 Sport 5 x 0,5 l


Wróć do „Warsztaty samochodowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości